Brúsenie parkiet za super cenu ✔️ Bratislava a okolie

Brúsenie parkiet – aký je jeho význam?

Brúsenie parkiet sa používa pri montáži parkiet – nových i pri rekonštrukciách parkiet – starších, kedy parketám dokáže prinavrátiť krásny vonkajší vzhľad. Brúsenie parkiet mnohokrát premení na nové i parkety, ktoré ste možno plánovali vymeniť za nové.

Brúsenie parkiet
vybrúsené parkety

Ako prebieha brúsenie parkiet?

Na brúsenie parkiet sú používané moderné brúsky s odsávaním prachu. Vďaka tejto špeciálnej technológii sa radikálne zníži prašnosť celého procesu brúsenia. Vybrúsené parkety následne očistíme a ošetríme podľa presných pracovných postupov a vy si môžete začať užívať komfort, ktorý prinášajú už do pár hodín po dokončení prác. Brúsenie parkiet je navyše cenovo výhodnou metódu – takže predtým než vaše staré parkety vyhodíte, radi za vás skontrolujeme ich kvalitu.

Postupom času aj najkvalitnejšie parkety začnú vykazovať známky opotrebovania. Škrabance, škvrny a strata lesku môžu narušiť estetický dojem. Brúsenie parkiet je ideálnym riešením na obnovenie krásy vašich podláh a zabezpečenie ich dlhšej životnosti. U nás je rozumná cena za brúsenie parkiet samozrejmosťou.

Čo ju ovplyvňuje?

Jedným z hlavných faktorov, vďaka ktorým sa môže navýšiť cena za brúsenie parkiet je  rozsah poškodenia. Ak sú parkety veľmi opotrebované, poškriabané alebo majú hlboké škvrny, bude potrebné viac práce na ich obnovenie. Vedeli ste, že rôzne druhy dreva reagujú odlišne na brúsenie a povrchové úpravy? Tvrdšie dreviny, ako je dub alebo javor, môžu byť náročnejšie na brúsenie ako mäkšie drevá, čo taktiež môže ovplyvniť cenu. Po brúsení je potrebné parkety ochrániť a ošetriť vhodnou povrchovou úpravou. Možnosti zahŕňajú lakovanie, olejovanie alebo voskovanie. Aj to samozrejme zahŕňame do finálnej ceny. Dodáme, že cena za brúsenie parkiet sa počíta na meter štvorcový.

cena za brúsenie parkiet